Hozzávalók (1 nagy adaghoz, vagy 2 kisebb adaghoz):
15 g Chia seeds / Chia mag
60 g Oats / Zabpehely
20 g Agavé syrup / Agavé szirup
2 tk. Bio Maca por
2 Ek. Mogyoróvaj
1 tk. Vanília aroma
250 ml Növényi tej
150 g Növényi joghurt
250 g Málna (fagyasztott vagy friss)
Elkészítés:
1. A málna kivételével tedd az összes hozzávalótt egy befőttes üvegbe, vagy tálba. Keverd jól
össze.
2. Tedd a hűtőbe éjszakára - vagy legalább 2 órára -, amíg össze nem áll.
3. Mielőtt elfogyasztanád, tedd a málnát egy lábosba és főzd közepes lángon 8-10 percig. A
málna szemek szét fognak esni. A málna szósz mikróban is elkészíthető.
4. Vedd ki a zabkását a hűtőből, majd keverd jól meg. Ha nagyon sűrű lenne, adhatsz még hozzá
tejet.
5. Öntsd a meleg málnaszószt egy befőttes üveg aljára, majd rétegezz rá mogyoróvajat és
zabkását. A tetejére szórj málnát és mogyorót. Fogyaszd azonnal!