Hozzávalók (12 muffinhoz):
120 g Zabpehelyliszt
120 g Bio Rizsfehérje
2/3 tk. Sütőpor
1/2 tk. Só
30 g Kókuszvirág cukor
360 g Banán (villával összetörve)
120 g Növényi joghurt
60 g Agavé szirup
4 Ek. Növényi tej
2 tsp. Vanília aroma
60 g Étcsokoládé darabok
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 175C fokra.
2. Keverd össze a száraz (első 5) és a nedves összetevőket (következő 6) külön tálakban.
3. Öntsd a száraz hozzávalókra a nedveseket, majd keverd amíg homogén muffin tésztát nem
kapsz.
4. Keverd bele az apróra vágott csokoládét.
5. Öntsd a tésztát a muffion sütőformába.
6. Süsd 40 percig (alsó-felső módon) és utána anélkül, hogy kinyitnád a sütőt, hagyd állni
további 10 percig a lekapcsolt sütőben. Ha a muffinjaid még mindig nem sülktek meg, kapcsold vissza a sütőt és süsd - 5 percenként ellenőrive, nehogy odaégjen-, amíg a kést ki nem tudsz húzni a muffin közepéből úgy, hogy nem marad rajta tészta.
7. Hagyd teljesen kihűlni.
8. Miután kihűlt fedd le egy fóliával (vagy tedd egy dobozba) és tedd a hűzőbe éjszakára. Az íze
jobb lesz másnap (vagy harmadnap, mivel egyre édesebb lesz). A maradékot tárold hűtőszekrényben 4-5 napig, vagy mélyhűtőben akár 1-2 hónapig.