Superfood Receptek

Gyömbéres keksz málnás lime-os "krémsajttal" (gluténmentes)!

Gyömbéres keksz málnás lime-os "krémsajttal" (gluténmentes)!

 

Hozzávalók:

Gyömbéres keksz

100 g kesudió vaj, vagy smooth mogyoróvaj

50 ml juharszirup

1 teáskanál Bio Gyömbér por

50 g kókuszliszt

Csipet só

Málnás-lime-os krém

100 g kesudió - éjszakára vízbe áztatva

100 ml kókuszkrém (jobb a konzerv, mert hűtőben megszilárdul)

30 g por eritrit

30 ml lime lé

Csipet só

1 g konjacliszt (nyílgyökérliszt)

Opcionális: Fagyasztott, vagy liofilizált màlna

 

Elkészítése:

A magvajat kikeverjük a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és gyúrható tésztává dolgozzuk. Kisebb diónyi gombócokat formázzunk belőle, majd lapítsuk ki őket egy kikent sütőpapírra, esetleg villával mintázhatjuk a tetejüket. (Sodrófával is ki lehet nyújtani, és pogácsaszaggatóval kivágjuk a köröket)

Süssük meg 170 fokon körülbelül 30 perc alatt - amíg picit elkezdenek barnulni.

Közben elkészülhet a krém: a puhára ázott kesudiót, a kókuszkrémmel, eritrittel, lime lével és csipet sóval együtt egy turmixban egynemű, selymes krémmé mixeljük. Ha kész, akkor lehet hozzáadni a körülbelül 1 g konjaclisztet, ami segíteni fog szilárdabb, kenhető krémmé sűríteni. Ha túl hígnak tűnik kicsivel több konjaclisztet is adhatunk hozzá, de érdemes vele finoman bánni, mert ha túl sokat teszünk belőle, akkor a krém gumiszerű lesz. Tegyük a krémet 1 órára a fagyasztóba, hogy igazán meg tudjon szilárdulni. Mielőtt összeállítanánk a kekszet, keverjünk liofilizált (esetleg fagyasztott) málnát a krémbe, majd kenjünk meg egy kekszet, és tapasszunk rá egy másikat. Tartsuk hűtőben, fogyasztás előtt por eritrittel meg lehet még hinteni.

Előző
Kurkumás Humusz
Következő
Maca Kakaó Forró Csoki

Írj hozzászólást

Az Ön e-mail címét nem tesszük közzé.