Hozzávalók:
Gyömbéres keksz
100 g kesudió vaj, vagy smooth mogyoróvaj
50 ml juharszirup
1 teáskanál Bio Gyömbér por
50 g kókuszliszt
Csipet só
Málnás-lime-os krém
100 g kesudió - éjszakára vízbe áztatva
100 ml kókuszkrém (jobb a konzerv, mert hűtőben megszilárdul)
30 g por eritrit
30 ml lime lé
Csipet só
1 g konjacliszt (nyílgyökérliszt)
Opcionális: Fagyasztott, vagy liofilizált màlna
Elkészítése:
A magvajat kikeverjük a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és gyúrható tésztává dolgozzuk. Kisebb diónyi gombócokat formázzunk belőle, majd lapítsuk ki őket egy kikent sütőpapírra, esetleg villával mintázhatjuk a tetejüket. (Sodrófával is ki lehet nyújtani, és pogácsaszaggatóval kivágjuk a köröket)
Süssük meg 170 fokon körülbelül 30 perc alatt - amíg picit elkezdenek barnulni.
Közben elkészülhet a krém: a puhára ázott kesudiót, a kókuszkrémmel, eritrittel, lime lével és csipet sóval együtt egy turmixban egynemű, selymes krémmé mixeljük. Ha kész, akkor lehet hozzáadni a körülbelül 1 g konjaclisztet, ami segíteni fog szilárdabb, kenhető krémmé sűríteni. Ha túl hígnak tűnik kicsivel több konjaclisztet is adhatunk hozzá, de érdemes vele finoman bánni, mert ha túl sokat teszünk belőle, akkor a krém gumiszerű lesz. Tegyük a krémet 1 órára a fagyasztóba, hogy igazán meg tudjon szilárdulni. Mielőtt összeállítanánk a kekszet, keverjünk liofilizált (esetleg fagyasztott) málnát a krémbe, majd kenjünk meg egy kekszet, és tapasszunk rá egy másikat. Tartsuk hűtőben, fogyasztás előtt por eritrittel meg lehet még hinteni.