Superfood Receptek

Cseresznyés-chia Csokis puding

Image Cseresznyés-chia Csokis puding

 

 

Hozzávalók:

Cseresznyés réteg

200 g fagyasztott cseresznye vagy meggy

10 g chia mag

10 g eritrit (vagy több, ízlés szerint)

100 ml növényi tej

1 teáskanál Bio Céklapor

 

Csokis réteg

1 érett avokádó

50 ml kókusz joghurt 

15 g Bio Kakaópor

100 ml növényi tej

25 g por eritrit (vagy több, ízlés szerint)

 

Fehér réteg és Topping

2 evőkanál kókuszjoghurt

2 teáskanál Bio Kendermag

 

Elkészítés:

 

1. A cseresznyés réteg hozzávalóit egy lábosban tesszük és kis lángon összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

 

2. A csokis réteg hozzávalóit egy erős turmixgépbe tesszük, és selymes, pudingos krémmé mixeljük. Ha szükséges, lehet még hozzá adni joghurtot vagy növényi tejet, hogy könnyebben vigye a gép.

 

3. Jöhet az összeállítás!

A poharak aljába halmozzunk a cseresznyés “dzsemből” majd tegyünk rá pár kanál kókusz joghurtot és szórjunk rá kendermagot.

Jöhet rá az avokádós csokikrémből.

Majd a tetejére tegyünk még pár kanál kókusz joghurtot és szórjuk meg kendermaggal.

Előző
Zöld Bounty Spirulinával
Következő
Kurkumás Humusz

Írj hozzászólást

Az Ön e-mail címét nem tesszük közzé.