Hozzávalók:
Cseresznyés réteg
200 g fagyasztott cseresznye vagy meggy
10 g chia mag
10 g eritrit (vagy több, ízlés szerint)
100 ml növényi tej
1 teáskanál Bio Céklapor
Csokis réteg
1 érett avokádó
50 ml kókusz joghurt
15 g Bio Kakaópor
100 ml növényi tej
25 g por eritrit (vagy több, ízlés szerint)
Fehér réteg és Topping
2 evőkanál kókuszjoghurt
2 teáskanál Bio Kendermag
Elkészítés:
1. A cseresznyés réteg hozzávalóit egy lábosban tesszük és kis lángon összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
2. A csokis réteg hozzávalóit egy erős turmixgépbe tesszük, és selymes, pudingos krémmé mixeljük. Ha szükséges, lehet még hozzá adni joghurtot vagy növényi tejet, hogy könnyebben vigye a gép.
3. Jöhet az összeállítás!
A poharak aljába halmozzunk a cseresznyés “dzsemből” majd tegyünk rá pár kanál kókusz joghurtot és szórjunk rá kendermagot.
Jöhet rá az avokádós csokikrémből.
Majd a tetejére tegyünk még pár kanál kókusz joghurtot és szórjuk meg kendermaggal.