Hozzávalók (8-12 darab):
125 g kókuszreszelék
1/2 konzerv kókusztej (magas kókusztartalommal, 60%+) szilárd része - hűtőben 12 órán át hűtve,
ketté válik a krém és a folyadék, így a konzerv tetejéről a krém óvatosan kikanalazható
1/4 tk. Bio Spirulina Por
2-4 Ek. Agavé szirup (ízlés szerint)
1 Csipet só
Csokoládé bevonathoz:
100 g étcsokoládé
20 g kókuszolaj
Elkészítés:
1. Tedd az összes hozzávalót egy aprítógépbe és aprítsd, amíg össze nem áll egy homogén
masszává.
2. Tedd a hűtőbe 30 percre, hogy könnyen formázható legyen, majd készítsd belőle kb. 2x5 cm-
es rudakat és nyomkodd te őket egy sütőpapírral kibélelt tálcán, hogy “Bounty” formát kapj.
3. Tedd vissza a megformázott alapokat a hűtőbe 2-3 órára, vagy a mélyhűtőbe 30 percre, hogy
megszilárduljon.
4. Olvaszd meg a bevonat hozzávalóit a mikróban, vagy a tűzhelyen és forgasd bele a kókuszos
rudakat a csokoládéba egy villa segítségével.
5. Tedd egy hűtőrácsra őket, hogy lecsöpögjenek, majd a ráccsal együtt a hűtőbe további 10
percre, hogy a csokoládé megdermedjen. Már fogyaszthatod is.