Blog

Így Kezeld Helyesen A Stresszt!

Image Így Kezeld Helyesen A Stresszt!
A stressz természetes velejárója mindennapjainknak, amely, ha hosszabb ideig fennáll, vagy nem kezeljük helyesen, annak súlyos, egészségügyi következményei lehetnek. 

Így meg kell tanulnunk, hogyan és mivel lehet ezt orvosolni. Cikkünkben most megmutatjuk a leghatékonyabb módszereket, melyeket Te is bevethetsz!

sports

Sportolj!

A sportolás talán az egyik legjobb módja annak, hogy felold a benned rejlő belső feszültséget. Legyen szó bármilyen testmozgásról, akár csak egy könnyű sétáról, segít, hogy egy kicsit elfelejtsd a napi problémákat.

Csak tegyél egy próbát! Ha úgy érzed, hogy nagy rajtad a nyomás, és nem bírod idegekkel, menj sétálni vagy futni egy kicsit és meglátod, sokkal nyugodtabb leszel utána. A friss levegőtől pedig az elalvás is jobban fog menni, hiszen stresszes állapotban romlik az alvás minősége. A kialvatlanság pedig további, újabb stresszt vonhat maga után.

stressz kezelés

Meditálj!

Stresszes állapotban izmaid megfeszülnek, így ilyenkor egy kis időre ki kell szakadnod a helyzetből, hogy „kiengedj”. Ehhez jó megoldás lehet a meditáció, a különböző relaxációs gyakorlatok vagy a jóga!

Legegyszerűbb gyakorlat, ha egy percre megfeszíted, majd kiengeded az izmodat, például az öklödet. Ehhez nagy segítség lehet a stressz labda! De végezhetsz légző gyakorlatokat is, amit bárhol és bármikor alkalmazhatsz függetlenül attól, hogy a munkahelyen vagy éppen otthon dolgozol. 

stresszkezelés

A gyors megoldások mellett, azonban érdemes napi szinten kikapcsolódnod és elterelned a figyelmedet a problémákról.

Próbáld ki a jógát, mely remek idegnyugtató módszer. Az interneten számos videó áll rendelkezésedre, melyből el tudsz sajátítani néhány gyakorlatot. Ezekre érdemes otthon egy kis időt szánni esténként vagy akár napindítóként reggelenként!

Beszélj róla!

A problémáidat, melyek a stresszt okozhatják, érdemes kibeszélned magadból. Hívd fel egyik barátodat, szüleidet vagy testvéredet és beszélgessetek!

A nehézségek kibeszélése ugyanis rendkívül hatékony módszer a stressz levezetésére!

Kimutatható, hogy ilyenkor csökken a szervezetben a hozzá kapcsolható hormonok mennyisége, így jó hatással van lelkiállapotunkra. És talán nem is akkora az a probléma, mint ahogy azt Te gondolod!

BIO ASHWAGANDHA POR

Happy Naturals a jobb közérzetért!

Ne feledkezz el a megfelelő étkezésről sem! Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amelyek kifejezetten segítenek a stresszes állapot megszüntetésében, nyugtató hatásuk révén.

Ilyen például az ASHWAGANDHA por is a Happy Naturals kínálata között!

Az "Ashwa" jelentése "ló", és úgy gondolják, hogy ez a gyógynövény a ló erejét adja.

Világosbarna színű, enyhén diós illatú, melynek nagyon enyhe, de kissé keserű íze van. Az Ashwagandha számos hasznos tápanyagot tartalmaz, beleértve anolidokat, alkaloidokat, kolint, zsírsavakat, aminosavakat és sokféle hasznos cukrot.

Adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik, így a napszaknak megfelelően alkalmazkodik a szervezeted szükségleteihez. Reggel fokozza az energiát és az agy működését, este megnyugtat és javítja az alvást.

Az Ashwagandha fő hatása ugyanis a stressz és a depresszió csökkentése!

Általában langyos tejjel és mézzel fogyasztják édességként, melyet Te is könnyen elkészíthetsz otthon! Próbáld ki a nyugtató hatású italunkat!

Előző
Ezért Igyál Matcha Teát!
Következő
Április 7-én volt az Egészség Világnapja!