Blog

Április 7-én volt az Egészség Világnapja!

Image Április 7-én volt az Egészség Világnapja!

Azon a napon 1948-ban kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Ennek tiszteletére ünnepeljük világszerte az Egészség Világnapját április 7-én.

Az ünnep célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészség megőrzésének fontosságára és az aktuális egészségügyi helyzetekre.

Az egészség nem csupán a betegség hiánya. A teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, melyben az ember harmóniában él a környezetével, s természetes módon küzdi le annak kihívásait.

egészség világnapja

Az egészséget legnagyobb mértékben befolyásoló tényező az életmód, azon belül a táplálkozás és a mozgás. A lélek és a test kölcsönösen hatnak egymásra. Ez a testi és lelki egészség pedig nemcsak saját magadnak jó, hanem a környezetedre is példamutatóan hat.

A megfelelő életmód kialakítása csak rajtad áll! A Nutriqa termékekkel segítségedre vagyunk, de a döntés a Te kezedben van!

HAPPY NATURALS TERMÉKEK AZ EGÉSZSÉG JEGYÉBEN

Az összes növényi porkészítményünk jótékony hatással van az emberi szervezetre.

Mindennapos fogyasztásuk a testet és a lelket egyaránt táplálják.

Hiszen a Nutriqa Foods-ot azért hoztuk létre, hogy segítsünk Neked a legjobb formába jönni! Ehhez mindössze csak annyi szükséges, hogy mindennap tápláló és ízletes szuperélelmiszereket adj kedvenc ételeidhez és italaidhoz. Ilyen lehet például a búzafű vagy a spirulina.

Búzafű

A búzafű a friss búzanövény füve, mely rákellenes tulajdonsággal is bír!

Gyógyító tulajdonságait az egyiptomiak fedezték fel, 5000 évvel ezelőtt. A nyugati kultúrákban szinte teljesen ismeretlen volt, amíg Charles F. Schnabel vegyész kísérletet nem végzett, és haldokló csirkének adta a füvet. A tyúkok nemcsak felépültek, hanem sokkal gyakrabban kezdtek tojást rakni, mint korábban. 

BIO BÚZAFŰ POR

Sokan kezdték az előnyeit megtapasztalni, úgy, mint a megnövekedett energiaszint, a feszesebb bőr vagy az emésztés javulása. Nos, ez nem meglepő.

Hiszen alacsony kalóriatartalmú, de gazdag aminosavakban, fehérjékben, A-, C-, E-, K- és B-vitamin-komplexekben és ásványi anyagokban. Emellett tartalmaz enzimeket is, amelyek segítik a szervezetünket a tápanyagok lebontásában és felszívódásában.

Ez az egyik legismertebb klorofill-forrás, amely segít a vért megtisztítani és képezni. Egyik legkedveltebb fogyasztási módja az egy „kupica” búzafű ital! De salátaöntetekbe vagy turmixokba is belekeverhető.

Spirulina

Azon napon az Egészségügyi Világszervezet megalakulására emlékezünk, így fontosnak tartjuk megemlíteni a Spirulinát is.

BIO SPIRULINA ALGA POR

És hogy miért? Mert ezt a kékes-zöld algát a különböző nemzetközi szervezetek, többek között a WHO is, szuperélelmiszerként ismerte el.


A szervezet így fogalmazott: „A Spirulina az emberiség legjobb 21. századi egészséges étrendkiegészítője."


Nem véletlenül, hiszen számos jótékony tulajdonsággal bír: fokozza az immunfunkciót, hozzájárul az alacsonyabb koleszterinszinthez, a jobb látáshoz, a jobb emésztéshez és sok egyéb máshoz. 


Emellett lúgosíthatja a vért és méregtelenítheti a testet a nehézfémektől. Rendkívül magas koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat, de a vitamin és nyomelem tartalmának listája is igen széles: B1, B3, C, D, E, kalcium-vas, cink, foszfor, szelén stb.


Bátran adhatunk Spirulinát egészséges turmixokhoz, de kísérletezhetünk és készíthetünk egészséges harapnivalókat is. Megfelelő hozzávalókkal, mint például dióvaj, zab, növényi tej és gyümölcsök, a Spirulina íze gyönyörűen megnyílik!


Ez a nap tökéletes arra, hogy változtass életmódodon és jobban odafigyelj az egészségedre! 

Előző
Így Kezeld Helyesen A Stresszt!
Következő
5 Tipp, Amivel Energikusabbá Teheted Mindennapjaidat