Blog

5 Tipp, Amivel Energikusabbá Teheted Mindennapjaidat

Image 5 Tipp, Amivel Energikusabbá Teheted Mindennapjaidat

Téged is elért a tavaszi fáradtság? Reggelente alig bírsz kikelni az ágyból és napközben sincs semmihez energiád? Kerekedj felül mindezeken!

Olvass tovább és fogadd meg tippjeinket, hogy energikusabbak legyenek a mindennapjaid!

1. Feküdj le időben!

Az emberi szervezet úgy működik, hogy nappal aktív, míg éjszaka pihen. Szakemberek ajánlása szerint az ideális időpont a pihenésre a nap legsötétebb időszaka, ami este 22 óra és reggel 6 óra közé esik.

Továbbá, agyunk, testünk és minden szervünk 23 és 7 óra közötti időintervallumban regenerálódik. 

Azonban, ha Te rendszeresen később fekszel le vagy sokkal korábban kelsz, akkor bizonyos szerveid nem tudnak a megfelelő módon pihenni, és újult erővel működni. Így tehát nem is kérdés, hogy miért érdemes már éjfél előtt pizsamát húzni!

energikus

Ha betartod az éjfél vagy 23 óra előtti és a legalább 8 óra alvást, másnap sokkal koncentráltabb és energikusabb leszel. Csak tégy egy próbát! Meglátod, milyen remekül érzed majd magad egész nap.

2. Kezd jól a reggelt!

A megfelelő mennyiségű alvás után is kábán ébredsz fel és egyből a kávéfőzőt kapcsolod be?

Tedd félre ezt a szokásodat! Felkelés után facsarj ki egy citromot, öntsd fel langyos vízzel és ezt fogyaszd el! Egyből felfrissít, melynek hatására energizálja a testedet, valamint beindítja az emésztést és az anyagcserét. Ha pedig a reggeled jól indul, az egész napodra kihat!

energikusan

A citromos víz rendszeres fogyasztása segíthet megtisztítani a testedet a méreganyagoktól, a salakanyagoktól és más felhalmozódott káros anyagoktól.

Mivel a citrom tele van C-vitaminnal, ami az egyik leghatásosabb tápanyag, ha immunerősítésről van szó, a reggeli citromos vízzel már be is vitted az ajánlott napi mennyiség egy részét. És Camu Camu port mindig hozzáadhatsz vízhez és bármilyen más hideg vagy langyos italhoz a nap folyamán, hogy jelentősen növelni tudd a C-vitamin bevitelét.

3. Mozogj!

Nem újdonság, hogy a rendszeres testmozgás, milyen jótékonyan is hat a testedre.

futás

Nem része a sport az életednek? Nem kell egyből hatalmas edzésprogramokba belekezdeni. Helyette sétálj egy nagyot heti egyszer-kétszer, majd fokozatosan vágj bele valamilyen testmozgásba!

Egy-két tempós sétával is felélénkítheted a vérkeringésed, a nyirokrendszered működését, hidd el jobb kedvű és energikusabb leszel!

Ha napközben úgy érzed elfogyott az energiád, a délutáni alvás helyett menj ki egy kicsit a levegőre sétálni.

4. Le a szénhidrátokkal!

A magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztása csak rövidtávon növelik meg az energiaszintet, ezért van az, hogy fáradtnak, álmosnak érzed magad utánuk. Ezzel szemben a fehérjedús étkezés ébren tart, mivel az agy éberségét fenntartó neuroncsoport fehérjéje fokozza a működését.

hemp protein

Azaz, ha fehérjedús és szénhidrátszegény táplálkozást folytatsz, akkor éberebb leszel, szellemi teljesítményed nő, s megszűnik az étkezések után jelentkező esetleges álmosságod is.

Ehhez ajánljuk a Nutriqa könnyen emészthető növényi fehérjeporait, melyeket ételeidbe vagy turmixodba keverve is fogyaszthatsz. A fehérje fontosságáról korábbi cikkünkben olvashatsz.

5. Fogyassz Spirulinát!

A Spirulina növény vitaminok, fehérjék és aminosavak gazdag forrása, amely segít sejtszinten új életre kelteni a szervezetedet.

Olykor "zöld húsnak" is nevezik, mivel 60 tömegszázaléka teljes értékű fehérje. És ahogy azt már fent is megírtuk, a fehérjedús táplálkozás energikusabbá tesz, így a spirulina algapor is fokozza az energiaszintedet!

spirulina alga por

Továbbá, képes lúgosítani a vért és méregteleníteni a szervezetet a nehézfémektől.

Rendkívül magas koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat, vitaminokat és nyomelemeket, mindezek mellett, pedig minimális mennyiségű kalóriát és könnyen emészthető szénhidrátot tartalmaz.

Előző
Április 7-én volt az Egészség Világnapja!
Következő
Ilyen Hatása Van A Fehérjének A Szervezetünkre