Hozzávalók:
Ez a Snickers 4 rétegből áll.
A következőkben az egyes rétegek összetevőit és elkészítési lépéseit mutatjuk be:
Alsó réteg:
10 evőkanál mandulaőrlemény
1/2 teáskanál tengeri só
1/2 teáskanál vanília kivonat
6 db Medjool datolya
A formázáshoz bármilyen négyzet alakú edényt használhatsz. Béleld ki sütőpapírral, és kend ki egy kis kókuszolajjal. Először a kimagozott datolyákat daráld le a konyhai robotgéppel, majd add hozzá az összes többi hozzávalót, és dolgozd össze az egészet, amíg a keverék össze nem áll, formázható, ruganyos masszává alakul. Tedd a masszát az edénybe, és erősen és egyenletesen nyomva terítsd szét az edény aljára.
"Karamell" réteg:
4 evőkanál mogyoróvaj
5 evőkanál juharszirup
Keverd össze a mogyoróvajat és a juharszirupot, öntsd az első rétegre, és egyenletesen terítsd el rajta.
Földimogyoró réteg:
1/2 csésze sült sós földimogyoró
Pörköld meg egy kicsit a földimogyorót egy serpenyőben, majd egyenletesen szórd rá a "karamell" rétegre.
Csokoládé réteg:
5 evőkanál Bio Kakaó por
5 evőkanál juharszirup
4 evőkanál kókuszolaj (olvasztott)
Keverd össze az összes hozzávalót, és öntsd a tetejére. Ezután tedd fagyasztóba legalább 2 órára. Ezután vedd ki, és szeleteld formákra, ahogyan csak tetszik és guszta :)Fagyasztóban vagy hűtőszekrényben sokáig eltartható