Superfood Receptek

Red Velvet Reggeli Süti Parfé

Red Velvet Reggeli Süti Parfé
Red Velvet Reggeli Süti Parfé

Hozzávalók (4 adaghoz):
Sütihez:
120 g Zabpehelyliszt
4 tk. Bio Cékla Por
10 g Bio Kakaópor
30 g Kókuszvirág cukor
1 tk. Sütőpor
1/3 tk. Só
1/2 tk. Vanília őrlemény (vagy aroma)
45 g Kesudióvaj
150 ml Növényi tej
2 lenmag tojás (15g lenmagliszt + 6 Ek. víz, hagyd állni 10 percig)
Krémhez:
1 konzerv kókusztej (magas kókusztartalommal, 60%+) szilárd része - hűtőben 12 órán át hűtve, ketté válik a krém és a folyadék, így a konzerv tetejéről a krém óvatosan kikanalazható
2-3. Ek. Agavé szirup
1/4 tk. Vanília őrlemény (opcionális)

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 160C fokra. Bélelj ki egy kisebb, kb. 10x10-es sütőformát sütőpapírral. 2. A sütihez keverd össze a száraz (első 7) és a nedves összetevőket (maradék összetevők)
külön tálakban.
3. Öntsd a száraz hozzávalókra a nedveseket, majd keverd amíg homogén tésztát nem kapsz. 4. Öntsd a tésztát a kibélelt sütőformába. Süsd 30-35 percig (alsó-felső módon), majd hagyd
teljesen kihűlni, végül tördeld kisebb darabokra.
5. A krémhez tedd egy tálba a kókuszkrémet, majd egy habverő segítségével verd kemény
habbá. Add hozzá az édesítőt és a vaníliát és keverd, amíg olyan állagú nem lesz, mint a
tejszínhab.
6. Egy pohárban rétegezd egymásra sütemény darabokat és a krémet. Fogyaszd azonnal. 7. A maradékot tárold hűtőszekrényben 3-4 napig.

Előző
Ajurvédikus Ropogós Narancsos Keksz
Következő
Mango-Spirulina Smoothie Bowl

Írj hozzászólást

Az Ön e-mail címét nem tesszük közzé.