Superfood Receptek

Ajurvédikus Ropogós Narancsos Keksz

Image Ajurvédikus Ropogós Narancsos Keksz
Hozzávalók (15-20 keksz):
220 g Zabpehelyliszt
15 g Bio Ashwagandha Por
40 g Kókuszvirág cukor
1/2 tk. Vanília őrlemény
1 tk. Sütőpor
1/2 tk. Só
40 g Juharszirup
30 g Kókuszolaj (olvasztva) 
1 Narancs leve és héja
1 tk. Reszelt gyömbér vagy Bio Gyömbér por

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 60C fokra. Egy nagy méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Keverd össze a száraz (első 6) és a nedves összetevőket (utolsó 4) külön tálakban.
3. Öntsd a száraz hozzávalókra a nedveseket, majd keverd amíg homogén tésztát nem kapsz.
4. Formázz 2-3 cm-es golyókat a tenyereddel, majd a tepsiben nyomkodd le őket, hogy kb. fél cm-es vastagságú korongokat kapj.
5. Süsd 20-25 percig (alsó-felső módon), majd hagyd kihűlni. Ahogyan hűlnek, úgy válnak a kekszek egyre ropogósabbá.
6. A maradékot tárold befőttes üvegben a hűtőszekrényben 4-5 napig, vagy mélyhűtőben akár 1-2 hónapig
Előző
Egészséges Nutella
Következő
Red Velvet Reggeli Süti Parfé

Írj hozzászólást

Az Ön e-mail címét nem tesszük közzé.