Ugrás a tartalomhoz

🔥 Villám Akció! 30% kedvezmény a legkedveltebb superfoodokon:

Maca, Matcha, Gyömbér és Fahéj

Használd a "SUPER30" kupon kódot a vásárláskor!

Növényi alapú táplálkozás dilemmái

Növényi alapú táplálkozás dilemmái

Számos klinikai kutatás eredménye, esettanulmány és személyes tapasztalat támasztja alá a növényi étrend egészségünkre gyakorolt abszolút pozitív hatásait. Mindezeken túl a vegán életmód etikai és környezetvédelmi szempontjai is megkérdőjelezhetetlenek.

Felmerül a kérdés, hogy miből mennyit fogyasszunk, hogy kiegyensúlyozott legyen az étrendünk, ha vegán életmódot folytatunk?

Nincs szigorú ökölszabály, viszont az alábbi ajánlásokat érdemes figyelembe venni.

Amennyiben úgy döntesz, hogy teljes mértékben átállsz növényi alapú táplálkozásra, nagyon kell ügyelni a megfelelő arányú és mennyiségű tápanyagbevitelre, amire zöldségekből, gyümölcsökből, magvakból, növényi fehérjékből, teljes kiőrlésű gabonafélékből vagy éppen növényi olajokból tudunk szert tenni.

Első és legfontosabb, hogy minden nap többségében sok gyümölcsöt és zöldségféléket fogyasszunk (ha lehet akkor bio kivitelben), hiszen ezekből nyerjük a létfontosságú élelmi rostok és vitaminok nagy részét.

Szintén fontos, hogy napi szinten nagy arányú legyen a teljes kiőrlésű gabonafélék bevitele (ha lehet, akkor szintén bio és gluténmentes), melyek hasznos szénhidrátok, ásványi anyagok, nyomelemeket tartalmaznak.

Továbbá, szervezetünknek szüksége van nagyobb arányú (növényi) fehérjére, amit elsősorban a hüvelyesek, lencsefélék, tofu vagy gabonafélék tudnak biztosítani.  

Amennyiben például „húsevő”, „mindenevő” vagy éppen flexitáriánus életmódot folytatsz, célszerű az állati eredetű élelmiszerek mennyiségét/arányát a lehető legkisebb szinten tartani, ezekből minimális mennyiséget fogyasztani.  

Összességében tehát fontos a változatosság és a kiegyensúlyozottság, amely minden étrendre érvényes.

Megbízható üzlet

Családi tulajdonú, átlátható vállalkozásként már több ezer vásárló bizalmát nyertük el

Gyors szállítás

2-5 napon belül szállítunk Európán belül

Ügyféltámogatás

Örömmel válaszolunk minden kérdésedre vagy egyéb visszajelzésekre, e-mailben, közösségi média csatornákon és telefonon is.

Bio & természetes összetevők

Bio és természetes összetevőket használunk termékeinkben a legnagyobb tápérték és maximális egészségügyi előnyök érdekében